moment prosím

Petr Skořepa

15.01.2024  

Většinu se snažím soběstačně, tedy co neumím, rád se učím. Ke spokojenému životu stačí zdravý obytný dům, klidně i mobilní nebo byt s malým, klidně i mini hospodářstvím, což je takový homemarket. Tak máme vše k životu potřebné kolem sebe! Jako zdravé potraviny, lékárnu, ale též zábavu, posilovnu a pohyb i práci bez závislosti a minimem dopravy. Jde to na vesnici i ve městě.

 

 

 

Autor knih a kurzů:


  1. Kde domov můj - Manuál soběstačnosti  
    (212 stran A4, autor Petr Skořepa)  
     
  2. Přírodní stavitelství    
    (208 stran A4, autor Petr Skořepa)
  3. Jak na soběstačný dům - ekniha


         

                                  

Podrobný obsah kapitol kurzů a knih najdete v popisu Kalendáři akcí nebo NoPatent.eu

 

Chcete být skutečně svobodní?

„Co když existuje způsob, jak mít vlastní supermarket přímo přede dveřmi, svou lékárnu na zahrádce a v záhonech, elektrárnu na střeše? Způsob, jak být sám sobě bankou, ochrankou i zaměstnavatelem? Jak být za všech okolností spokojený, ať se děje kolem nás cokoli? Soběstačný dům a nezávislý život určitě nevyřeší všechny problémy světa, ale mnohé snad ano…“

Nabízím vám zkušenosti a návod jak se můžete sami a snadno osvobodit od závislosti na druhých. Svépomocí a soběstačně, tedy dále je to jen na vás!

 

 

 

Ve Škole přírodního stavitelství, učím formou kurzů jak z materiálů kolem sebe jako slámy, dřeva, kamene, hlíny a upcyklací lze postavit krásný léčivý a soběstačný dům nebo jak upravit starý. Rád využívám jednoduché fyzikální přírodní zákony na větrání, klimatizaci a topení. V jednoduchosti je krása...

 

Přes to, že nejsem žádný odborný řemeslník, vybudoval jsem tzv. z bláta, slámy, dřeva a upcyklací odpadu celou Eko-osadu, viz videa z pohádky:

Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia - myšky a krtko

Spievankovo 6 a kráľovná Harmónia - ježko zmrzlinár

Spievankovo 6 - U myšiaka na návšteve

 

Vnitřní a vnější prostředí kolem obydlí zdravě propojuji, efektivně hospodařím s vodou, energií a odpady tak, aby se vše co nejefektivněji využilo. A jako eko nezávislou dopravu sám navrhuji, vyrábím a využívám www.SolaReBike.cz. 

Domy je možné si i vyzkoušet přímo v Eko-osadě - Přírodní ubytování a unikátní domky na pobyty v tmě s funkčním fyzikálním větráním bez složité technologie na www.terapia-tmou.sk.

 



 

Chcete investovat?

Pro mne jediné do čeho má význam investovat, je rodina, zdraví a malé hospodářství... Zasadíte jediné zrnko máku, za chvilku, jen z vody, slunce a země máte krásnou květinu a za čas mini trezor s 300 zrny máku. To je 30000% zhodnocení investice během jednoho roku. Podobně je to se zeleninou, kterou dnes kvalitnější než z vlastní zahrádky těžko koupíme. 3 slépky mohou dát i 3 vajíčka téměř každý den, výměnou za hrst zrna a zbytky jídla a navíc s radostí pracují celý den na přehrabování kompostu. 3 kozy jako robotické sekačky kosí trávu a nálety, vyrábí z ní hnojivo a dávají dostatek mléka na sýry, kterým lze získat dostatečný měsíční příjem. Pes za misku granulí celý den i noc a sám jako robotický hlídač doběhne, vybaví, případně zazvoní... Každý strom klimatizuje zdarma, vyrábí kyslík a ořechový nebo ovocný dává opravdu velké množství zdravé stravy. Celý rodový statek je nejlepší škola pro děti i dospělé. Hodinka cvičení, otužování a strava, bylinky a práce kolem domu nás udržují silné, zdravé a soběstačné bytosti do pozdního věku... Co víc si přát?

Přeháním? ANO a rád... Nevěřte mi a raději si vše vyzkoušejte sami...

 

 

V minulosti jsem byl zapojen v tzv. koloběhu „MATRIXU“ stejně jako většina z vás.

 

MOTO:  Co je pro jednoho nemožné, může být pro komunitu snadné…

Jsme tu jen na návštěvě, vše máme zapůjčené, abychom sami sebe učili hrou lépe hospodařit, rozvíjeli se a možná se i naučili rozeznat a říkat NE, děkuji, ale nechci.     Petr Skořepa

 

 

Videa z přednášek na Akademii soběstačnosti:
http://www.akademie-sobestacnosti.cz/profil/petr-skorepa2
a
http://www.akademie-sobestacnosti.cz/video/ziva-skola-prirozene-vzdelavani

 

 

 

 

Pozemky nebo domy k prodeji či pronájmu v Eko-osadě.  Více zde...

 

 

 

 

Domy v Eko-osadě je možné vidět (když jsou volné) na: www.prirodniubytytovani.cz. Nebo pro členy a účastníky kurzu "Soběstačný dům do 0,5mil.kč" vždy po tomto kurzu, které najdete na http://ekovesnice.cz/kalendar-akci



 

 

 

FOTOGALERIE

INFO: K tomuto článku není možno přidávat komentáře.

Překlad webu
Facebook
Google+
Poslední komentáře
Naše videa na YouTube
Reklama
Časopis Kvalitní život, mediální partner ekovesnice.cz
www.thermosolar.sk
www.naseekonomika.cz
www.dancelab.cz
Prodej stromků s.r.o. - zahradní centrum a ovocná školka Uherský Ostroh
(c)2010 ekovesnice.cz