Rozhodnutí pro pečení chleba bylo u mne poměrně jednoduché, rozhodovala cena a především jeho kvalita. Začátky byly ale krušné, jak to tak obvykle bývá. Chléb jsem míchal z hladké mouky a pekl ho v horkovzdušné troubě. Výsledkem mých pokusů však bylo něco čemu se říkávalo komisárek. Tuhá, špatně vykynutá a poměrně nechutná hrouda hmoty. Po pár měsících zkoušení jsem dostal na vánoce domácí pekárnu a nějaké recepty do začátku. Výsledky už byly sice lepší, ale kvalitnímu chlebu se stále nedal přirovnat. Nakonec jsem skončil u mletí vlastní mouky ze zrna a pečení chleba v troubě. S tím jsem již velice spokojený o své postupy bych se s vámi rád podělil.
Napsal: Marek Dedecius
Návod na pečení domácího chleba najdete v návodu na webu cohousingu 9 pramenů >
Cooray Dominika | 17.03 07:54