moment prosím

Kalendář akcí
Klientská sekce

email    

heslo    

Nová registrace | Heslo?!

Speciál červen - Jde to i lépe aneb brožura nejen o receptech

05.07.2014  

JAK SPRÁVNĚ VYBRAT OVOCE A ZELENINU


V dnešní době skoro každý člověk řeší otázku správného výběru
ovoce a zeleniny. Obchodníci kvůli své chamtivosti označují
nahnívající ovoce a zeleninu za čerstvou, chemicky ošetřené
plody z dovozu vydávají za vrchol kvality a „éčka“ strkají
téměř do všech potravin a nápojů. Stále je nejlepší variantou
pěstování vlastních plodin. Lidem, kteří tuto možnost nemají
nebo vlastní „mini“ zahrádku, nabízíme řešení, jak na
potravinářský průmysl vyzrát.

Kvalitu ovoce a zeleniny poznáme podle jejich specifické vůně a
barvy. Musí vonět a vypadat jako právě utržené ze
zahrádky. Ideální je plody ráno natrhat a večer
zkonzumovat. Čím je totiž zelenina a ovoce
čerstvější, tím více vitamínů a bioenergie se v ní
zachová. Pokud plody vybíráme v obchodě,
zkoumáme zemi původu. Dlouhý transport se jistě na
kvalitě potravin projeví. Jak je možné, že jahůdka ze
zahrádky se během několika dní zkazí a jahoda z cizích
zemí nikoliv? Podporujme tedy ovoce a zeleninu z naší
„rodné hroudy“.

Dále všechny druhy ovoce a zeleniny obsahují díky „matce
přírodě“ kromě tělu prospěšných látek zmiňovanou bioenergii.
Člověk má schopnosti tyto vibrace vycítit. Ne každý dnes
dokáže takto vyciťovat, ale když člověk chce, má velice silného
ducha, který malou překážku hravě překoná. Dá se to i lehce
natrénovat „doma“. Jako test nám poslouží himalájská
kamenná sůl, která sálá energii natolik silně, že ji ucítí každý.
Stačí zakoupit malé balení. V klidu přiložíme ruku nad balíček
ve vzdálenosti 5-10 cm, zavřeme oči a myslíme pouze na sůl.
Pokud myslíme na práci či „zajímavý večerní seriál“, moc to
fungovat nebude. Po chvíli začnu vnímat vibrace ve formě
príjemného teplého brnění.

S trochou treninku toto jde aplikovat i v obchodě, kde váháme
například nad čerstvostí rudě červených lesklých jablíček,
zaručeně čerstvého melounu apod. Stačí nad ně položit ruku a
okamžik počkat. Jestliže ucítíme brnění nebo teplo,
můžeme si být jisti, že jablka „žijou“ a bez obav je
zkonzumujeme. Jestliže naopak cítíme chlad nebo necítíme
vůbec nic, doporučujeme je nechat v regále. S největší
pravděpodobností budou chemicky ošetřená a pro naše tělo
absolutně nepotřebná.
Ovoce a zeleninu nedoporučujeme nakupovat ve velkých
obchodních centrech a hypermarketech. Z důvodu delší
trvanlivosti a kvůli likvidaci plísní a bakterií bývá ozářená a
ošetřená voskem. Nakupujte proto čerstvé plody u ověřených
lokálních dodavatelů.

V jídelníčku se často objevují sterilované nebo mražené výrobky.
Mražené potraviny ztrácí veškeré vitamíny, minerály, vlákninu,
vodu a stopové prvky! Sterilovaná zelenina a ovoce není navíc
pro naše tělo vhodná kvůli plechu, ve kterém se prodává.
Dochází totiž k tzv. chemizaci, při které se z plodů ztrácí
vitamíny a jejich chuť. Pro lepší uskladnění zásob na zimu
plně poslouží varianta ve skle. I zde, ale doporučujeme
hledět na etiketu. Výrobci do sklenic velmi rádi přidávají
konzervanty. Potravinovým „éčkům“ věnujeme příště
samostatnou kapitolu. Geneticky modifikovaným
potravinám, jako je například sója nebo kukuřice, se úplně
vyhněte. Neznamená to ale, že je všechna sója špatná. Pouze je
potřeba pohlídat biokvalitu. Viz. nedávný článek o
nebezpečných rajčatech, kdy se musí z ČR stánout 10tky tisís

VH

FOTOGALERIE

INFO: K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře. Přidat komentář.

Překlad webu
Facebook
Google+
Poslední komentáře
Naše videa na YouTube
Reklama
Časopis Kvalitní život, mediální partner ekovesnice.cz
www.thermosolar.sk
www.naseekonomika.cz
www.dancelab.cz
Prodej stromků s.r.o. - zahradní centrum a ovocná školka Uherský Ostroh
(c)2010 ekovesnice.cz