moment prosím

Kalendář akcí
Klientská sekce

email    

heslo    

Nová registrace | Heslo?!

Předmluva červenec - Jde to i lépe aneb brožura nejen o receptech

05.07.2014  
PŘEDMLUVA děkujeme, že čtete naše texty ve formě tohoto časopisu. Jeho účelem je naznačit možnou cestu pro každého, přinášet informace, které jsou již běžně dostupné pro vnímavější lidi kolem nás a jen vlnou módních trendů zatlačené na pozadí. Tyto informace slouží především k_procítění sebe samotných a ke zlepšení situace Vaší, Vašeho okolí a celého národa. Ale začneme postupně ... S jídlem. Naznačili jsme, že informace jsou běžně dostupné. Máme tím na mysli duchovní informační pole (přírodu, planetu...), ale i řadu knih, například knihy pana Syrového (Tajemství výrobců potravin – Příručka zákazníka) nebo paní Strunecké (Doba jedová). V těchto krátkých knihách autoři naznačují, jak s námi výrobci potravin manipuluji a tváří se, že dnes vlastně ani nemáme jinou volbu. Opak je pravdou. Jednoduché vyzkoušení pár rad z těchto knih, našeho časopisu a dalších zdrojů Vás zavede do nového světa, kde jde vše jednodušeji. Zjistíte, že se Vám zvýrazní chutě, máte více času na sebe i okolí a jste spokojenější. Je to dáno tím, že do sebe přestanete ve velkých dávkách dostávat energie z potravin, které Vám neprospívají. Jedná se například o umělé přídatné látky („éčka“), plísně, léky nebo informace přenášené z poraženého zvířete (stres nebo strach). Se všemi těmito vlivy by naše tělo muselo bojovat a látky, se kterými si neporadí, ukládá do tuků!! Co se stane s_Vaší chutí po změně životosprávy? Změní se i citlivost chuťových pohárků. Všechny barvy a vůně pohladí naše smysly a naplní bytost člověka. Náš časopis mohou číst jak „masňáci“, tak vegetariáni. Informace sdělované ve speciálech jsou důležité pro obě spektra (viz. minulý speciál "Jak vybírat ovoce a zeleninu", kde čistá konzumace zeleniny ještě nezaručí to správné pro naše tělo, když konzumujeme "mrtvou" zeleninu nebo ovoce z druhé strany zeměkoule). U masa je to podobné. Tady bychom ale spíše položili otázku, zda jíst maso či nikoliv, úplně do jiného kontextu. Jasné je, že nesmíme jíst průmyslově zpracované maso. O tom se píše na mnoha místech nebo je k shlédnutí množství videí. Můžete navštívit i velkochov zvířat, abyste si vytvořili svůj „obrázek“. Celé chovy jsou vybíjeny pro nemoci a nevyplatí se jejich provoz. Čechy jsou již na cestě s dobrým výhledem a ač se to nezdá, toto je pro nás velká pomoc. Zpět ale k otázce. Položme si ji do kontextu, zda jíst domácí maso či ne. Je spousta důvodů proč maso rovnou ze života vyřadit, ale... Dnešní člověk se potýká se světem, který je nějak rozpoložený a nějak ho vnímá. Někdo ho vnímá hrubými smysly a nástroji (mozkem a některými dalšími orgány :o), potýká se s těžkými situacemi, které mu kolikrát připadají neřešitelné. Čím hlouběji se člověk nachází, tím více potřebuje masité stravy. A naopak čím lehčeji ve světě kráčí, tím méně masa potřebuje a začne používat další nástroje. Jmenujme například neskutečně důležitý „cit“. Vtipné je, že hutná strava podporuje hutný život a i naopak. Jedná se o jeden ze zákonů vesmíru. Takže, pokud se chcete v živote cítit lehčeji po všech stránkách, můžete postupně vyměnit průmyslově zpracované maso za domácí bílé maso (např. kachna, krůta). Vhodná je i zvěřina. Tímto dosáhnete odlehčení, které se projeví v_brzké chvíli po změně. Rozhodně se vyhněte jako řezem skalpelem „prasečímu“ masu. Kyselina močová obsažena v tomto mase je pro tělo vyloženě nebezpečná. Ukládá se v_tkáních, kostech, kloubech (pro ty, co se brzy unaví při chůzi nebo jen při stání) a zanáší i ledviny a játra. O tom varoval známý léčitel páter Ferda již před desítkami let. Sice existuje první pomoc, kmínový čaj, ale i ten má své hranice. Z_prasete doporučujeme pouze sádlo ze hřbetu na smažení. Toto vše si můžete sami ověřit stejným principem jako jsme popisovali v minulém speciálu "Jak správně vybrat zeleninu". I v mase jsou energie, které lze vnímat či vidět. Více podrobnosti rozebereme v_příštích číslech. V minulém čísle jsme doporučovali v receptu na chleba mlýn, kde lze koupit kvalitní mouku. I tam je to trochu ústupek. Mouka je dostatečně kvalitní, aby dokázala pracovat pro nás a měli jsme např. kvalitní kvásek a chuťově dokonalý chléb. Ale do budoucna bychom si rádi vybrali i zrno, ze kterého následně mouku vymeleme. Opět věc k zamyšlení. Zpracováním zrna ve mlýně na celozrnnou mouku stojí méně peněz a času než zpracování na mouku bílou. Oba typy mouk vyjdou ale na stejnou cenu. Prodejci pak dokáží nabídnou bílou mouku pod výrobní cenou, ale celozrnnou několikrát podraží. Nechceme raději ani domyslet, co do sebe lidi přijímají z_této „akční“ mouky. Pravděpodobně se jedná o zrna na hranici spotřeby či s_plísní rozemletá k_nepoznání. Proto některé mouky vyloženě v energiích chladí a až pomyslně dokáží i nehezky kroutit energetickými prsty. Tento malý rozbor je dalším malým krůčkem k tomu, jak začít pracovat s potravinami, a to pro všechny, kterým není lhostejno, co svoji pusou přijímají do svého těla. A slovy Hippokrata: „Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl.“. S_kondicí a veškerými dietami je to podobně. Vyvážená strava představuje základní kámen k_probuzení člověka. Proto začnete poslouchat své tělo. Lehké náznaky v podobě bolístek (pálení žáhy, náhlá bolest hlavy…) řešte změnou jídelníčku a ne pilulkou. Tělo Vám po pár pokusech velice rádo napoví, co potřebuje k_stoprocentnímu fungování. Veronika Havlínová a Jan Vykysalý
FOTOGALERIE

INFO: K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře. Přidat komentář.

Překlad webu
Facebook
Google+
Poslední komentáře
Naše videa na YouTube
Reklama
Časopis Kvalitní život, mediální partner ekovesnice.cz
www.thermosolar.sk
www.naseekonomika.cz
www.dancelab.cz
Prodej stromků s.r.o. - zahradní centrum a ovocná školka Uherský Ostroh
(c)2010 ekovesnice.cz