moment prosím

Kalendář akcí
Klientská sekce

email    

heslo    

Nová registrace | Heslo?!

Speciál červenec - Jde to i lépe aneb brožura nejen o receptech

05.07.2014  

*Červencový speciál JAK NA VODU…*

 Voda, jako nejcennější složka života, tvoří téměř 70 % lidského těla. Neobsahuje sice žádné kalorie, ale život bez ní není možný a přísun dostatečného množství tekutin je pro člověka každodenní nezbytností. Pojďme se na vodu a její varianty podívat blíže.

Zakoupená voda v plastové lahvi je na tom kvalitou stejně „na štíru“ jako potraviny s „éčky“. Tělu nedodá živiny ani energii. Naopak ho vyčerpá. O praktikách balení vody v PET láhvích jsme se dozvěděli více z průzkumu prováděného společností Vincentka, a. s. Výrobce vyfoukne pomocí tepla láhev a při teplotě 90 ° ji naplní vodou! Takový nápoj obsahuje spoustu toxinů uvolněných teplem a teplo zlikviduje vše dobré obsažené ve vodě. Našemu organismu přímo ubližuje. Proto Vincentku můžete zakoupit stále pouze ve skle.

Lidé říkají, že obyčejnou vodu pít nebudou, jelikož neuhasí žízeň. Balená nebo kohoutková tento úkol ale nedokáže splnit, protože místo elixíru života do sebe dostáváme mrtvou vodu ochuzenou o všechny energie. Jak z toho tedy ven? Vřele doporučujeme kupovat vodu ve skleněných láhvích, nejlépe neslazenou a bez bublinek. Sycené nápoje mají ještě jednu nevýhodu. Přidané CO2 se při zpracování v těle navazuje na vápník a jeho dlouhodobý nedostatek vede až k osteoporóze (řídnutí kostí). Pokud vám už ani voda ve skle nebude stačit, navštivte studánku a ideálně ověřenou. Uděláte pro sebe to nejlepší, co můžete. Nezapomeňte ji za křišťálově čistou vodu donést dáreček (například v podobě malého kamínku, spadlého květu, větvičky) nebo zazpívat oblíbenou písničku. Seznam studánek v ČR naleznete na www.e-studánky.cz.

Pít či nepít kávu? To je otázka často rozebíraná v tisku, v televizi a na internetu. Jednou se dozvíme, že kávu pít můžeme, podruhé odborníci tvrdí opak a tak to jde pořád dokola. My známe odpověď. Záleží na tom, jakou kávu kupujete. Existují dva druhy nejrozšířenější kávy na světě – Robusta a Arabica. „Kávu jsem dříve pil na litry a přesto jsem si vybíral kvalitní typ. Dokonce jsem několikrát kávu v_restauraci vrátil. Jeden z důvodů, který jsem ještě tenkrát neznal, byly energie.“, říká spoluautor. Arabica, na rozdíl od Robusty, má povzbuzující energie, které můžete ze zrn sami procítit. Automaticky z výběru vynechávejte granulované „kávy“. Technologickým procesem jsou energie znehodnoceny. Z hlediska obsahu kofeinu, svým blahodárným účinkem pro naši bytost a kvalitou vítězí káva Arabica. Naopak, káva Robusta obsahuje dvakrát tolik kofeinu a není pro častou konzumaci vhodná. Hádejte, jaký druh kávy nejčastěji pijete? Kvalitní kávu ze svého života nevynechávejte, ale pro každodenní konzumaci najděte náhradu – např. špaldovou kávu, meltu nebo Caro - funguje skvěle při pročišťování střev. Káva tak jako tak překyseluje organismus a překyselený organismus je náchylný k vážným nemocem.

Máme velmi dobrou zprávu pro milovníky piva. Pitím piva stoprocentně uhasíte žízeň a podpoříte své dobré trávení. Ale pozor, tyto účinky má pivo pouze při konzumaci v rozumné míře. Bohatě stačí jedna malá sklenička na chuť. Nezapomeňte, že už jedna láhev za den nám může vytvořit „pěkná těla“. Vybírejte piva ve skle. Dnešní „móda“, piva v plastu nebo ovocná piva, jsou holý nesmysl. Dobrou variantou piva je v současné době láhvová „Plzeň“, a to i přesto, že příliš bioenergií nevyzařuje. Po rozhovoru se sládkem ze společnosti Plzeňský Prazdroj, a. s. jsme zjistili, že většina českého kvalitního chmele se v našich pivech vůbec neobjevuje a odchází na export.

Denně vypijeme několik hrníčků bylinného čaje. Před několika měsíci jsme postavili bylinkovou spirálu, takže o čerstvé bylinky nemáme nouzi. Při výletech do přírody také nezahálíme. Vždy se vracíme s plnými látkovými vaky tužebníku, kontryhelu, heřmánku nebo lípy. Záleží na tom, jaké roční období právě probíhá. Čaje z obchodu už tedy téměř nekupujeme, když můžeme mít bylinky přímo z louky nebo zahrádky. Nepohrdneme ale kvalitním sypaným černým nebo zeleným čajem.

Máte-li doma odšťavovač, vylisujte si domácí vitamínovoenergetickou bombu – ovocné či zeleninové šťávy. Doporučujeme je zahrnout do pitného režimu při půstu, očistných režimech nebo jen tak pro chuť. Chcete-li připravit pravý domácí koktejl (záměrně vynecháváme slovo „smoothie“), použijte místo odšťavovače mixér a hoďte do něj ovoce/zeleninu i s_dužinou. Nejvíce vitamínů skrývají plody právě tady. S pitím těchto šťáv to ale postupujte s rozumem. Dostáváte do sebe zvýšené dávky vitamínů i energie a vaše tělo by to nemuselo zvládnout. Navíc vlákninu rozmixovanou v koktejlu nedokáží sliny před trávením rozložit a zatížíme si trávící ústrojí.

Důležitá informace na závěr. Dneska člověk pije především anorganickou vodu (voda z podzemí…), přestože je tvořen organickou vodou. Abychom si uzpůsobili třeba studánkovou vodu pro svoji potřebu, tzn. přidali potřebné bioenergie, hoďte do ní něco „živého“. Naší oblíbenou variantou je litr vody od studánky s pěti lístky máty, deseti lístky meduňky a dvěma lístky měsíčku. Pro urychlení předání energií do vody bylinky rozmačkejte dřevěným „šťouchadlem“ na míchané nápoje. Rozmanitost necháme na vás. Místo bylinek můžete přidat i celou skořici, veškeré druhy ovoce nebo pravý med. Nezapomeňte, že anorganická voda buňky vysušuje a způsobuje rychlé stárnutí. Organická voda naopak dodá buňkám vitalitu a život.

VH

FOTOGALERIE

INFO: K tomuto článku zatím nejsou žádné komentáře. Přidat komentář.

Překlad webu
Facebook
Google+
Poslední komentáře
Naše videa na YouTube
Reklama
Časopis Kvalitní život, mediální partner ekovesnice.cz
www.thermosolar.sk
www.naseekonomika.cz
www.dancelab.cz
Prodej stromků s.r.o. - zahradní centrum a ovocná školka Uherský Ostroh
(c)2010 ekovesnice.cz